kolmapäev, 19. november 2008

Rukkileib on häääää...

Täna rääkisime tervislikust rukkileivast. Uurisime leiva ajalugu ja valmistasime maitsvaid võileibu.
Võistlustulle asusid 4 rühma, kes asusid nobedasti põnevaid võileibu valmistama. Iga rühm sai endale loosiga mõne huvitava retsepti.

Seekord olid võileivad ebatavapärased. Singi -ja juustuleibu on kindlasti kõik kodus valmistanud.
Aga kuidas kõlavad sellised nimed nagu õunaleib, salatileib, magusad leivad, munaleib...

Kui leivad valmis said, lasime neil hea maitsta. Selgitasime välja ka meie klassi lemmikvõileiva. Ja uskuge või mitte, selleks sai ÕUNAVÕILEIB.

Nüüd siis need retseptid. Proovige kodus järele, kas tulid sama head kui koolis?

ÕUNAVÕILEIB - meie klassi lemmik

Nimekiri asjadest:

Rukkileib
Taluvõi
Küüslauk
Õunad
Juust
Kaunistuseks kurki ja tomatit.

Koori õunad ja eemalda südamik. Riivi õunad ja juust jämeda riivida. Purusta küüslauk. Sega kokku riivitud õunad, juust, küüslauk ja või. Määri saadud mass rukkileivale ja kaunista kurgi ning tomatiga.

SALATILEIB

Nimekiri asjadest:

Rukkileib
Juust
Sink
Tomat
Värske kurk
veidi majoneesi

Lõika juust ja sink ribadeks. Koori värske kurk ja lõika kuubikuteks. Haki tomat tükkideks. Sega koostisosad kokku ja lisa juurde veidi majoneesi.
Tõsta segu võileivale ja kaunista.

MUNALEIB

Nimekiri asjadest:

Rukkileib
Keedetud munad
Taluvõi
Sool
Kaunistuseks lehtsalatit ja tomatit.

Purusta munad kahvliga. Sega omavahel munad ning taluvõi, lisa soola. Kaunista lehtsalati ning tomativiiludega.


MAGUSAD VÕILEIVAD

Nimekiri asjadest:

Rukkileib
Suhkrusiirup
Kohupiimakreem
Aprikoosikompott

Määri rukkileivale suhkrusiirupit ja jäta seisma. Tükelda aprikoosid, jäta mõni ka kaunistuseks. Sega omavahel kohupiim ja aprikoositükid. Kanna saadud mass leivale ning kaunista.

2 kommentaari:

joosep ütles ...

kahiu et mina koolis ei olnd

heleriin ütles ...

see oli väga äge joosep !